fbpx

Dar cine suntem noi, de fapt?

Noi suntem Anca Dome și Cristina Boț.

Ne prezentăm pe rând, ca să vezi pe ce experiență se bazează lucrurile importante despre care urmează să îți vorbim.

EU SUNT ANCA DOME

Trecerea de la farmacist la trainer și antreprenor a fost etapa cu cele mai multe transformări în viața mea profesională.

După o acreditare în antreprenoriat, a urmat proiectul Pharma2Top, unde am învățat pe propria piele ce înseamnă să crești de la zero o afacere și să o duci la un profit serios, prin resurse proprii. 

Iar momentul meu de ‘’aha’’ a fost când am descoperit că sunt pasionată nu doar de farmacie, ci și de predare și training. 

Când am simțit din toată inima că îmi doresc să îi învăț pe cât mai mulți colegi din farmacii tot ceea ce știu. 

Iar asta m-a făcut să am permanent în minte scopul de a deveni mai bună ca farmacist, mai bună ca trainer, mai bună ca pedagog sau mentor.

EU SUNT CRISTINA BOȚ

După 10 ani de practică în farmacie, 3 ani de experiență ca profesor de farmacoterapie și o experiență frumoasă ca manager de farmacie, am simțit că vreau să ofer tot ce știu unui număr mult mai mare de oameni din domeniul farmaceutic.

Iar online-ul m-a ajutat să nu mă rezum doar la echipa unui lanț de farmacii, ci să ajung la mii de farmaciști și asistenți, în primul training online din România, despre consilierea pacientului.

Am devenit, astfel, împreună cu Anca, trainer și antreprenor și am pus bazele unui start-up care a pornit de la zero și a atins o cifră de afaceri de peste 100.000 de euro în doar 2 ani.

Momentul în care farmacii independente și de lanț ne-au solicitat ajutorul pe creștere, atât a echipei cât și a businessului, a fost cel în care în mine s-a declanșat strategul pasionat de organizare, cifre, contabilitate, optimizarea cheltuielilor și creșterea profitului.

Frumusețea aici este că, având abilități diferite, eu și Anca reușim să punem împreună instrumente care fac acest puzzle complet.

Și prin care, indiferent de specificul unei farmacii sau de oamenii care compun echipa, facem posibilă trecerea cu ușurință la următorul nivel, atât al businessului, cât și a echipei farmaciei sau lanțului farmaceutic cu care lucrăm.

Și nu îți spunem asta pentru a ne lăuda, ci doar pentru că ne dorim să înțelegi că avem experiența necesară pentru a te ajuta și pe tine.

Și acum, pe scurt, povestea din spate...

Noi, Anca și Cristina, cei 2 farmaciști fondatori ai proiectului Pharma 2 Top, ne-am asumat de la început misiunea de a aduce la alt nivel domeniul farmaceutic din România.

Cum am ajuns să trecem de la farmaciști manageri la traineri și fondatori ai propriei noastre companii de consultanță și training în domeniul farmaceutic?

Simplu. Am luat o decizie. Ca schimbarea să înceapă cu noi.

Și am început să accesăm zeci de formări și traininguri de leadership, psihologie și dezvoltare personală, cursuri și cărți care ne-au învățat modalități de predare structurată a informației și mai ales moduri prin care să îi facem pe tot mai mulți farmaciști și asistenți să își dorească să devină mai buni în profesia asta.

Să își dorească să fie văzuți ca profesioniști și nu ca simpli vânzători de medicamente.

Și spunem asta pentru că era cea mai mare durere a noastră…după ani de școală și examene grele, să nu putem primi respectul pe care ni-l doream de la fiecare pacient.

Dar nu ne-a luat mult timp să ne dăm seama că lucrurile stau, de fapt, invers.

NU pacientul este responsabil să ne vadă profesioniști în halat alb.

NU diploma de farmacist este cea care ne conferă acel statut în fața lui.

Fiecare dintre noi este responsabil să câștige încrederea și respectul pacientului.

Și am știut că nu va fi de ajuns să ne limităm la a-i învăța pe cei din farmaciile în care lucram cum să devină mai buni și mai pregătiți.

Nu puteam îmbunătăți cu adevărat lucrurile în acest domeniu, dacă nu ajungeam la suficient de mulți farmaciști și asistenți pe care să îi ajutăm.

Era nevoie de un pas mai mare…

Era nevoie de un proiect prin care orice farmacist, farmacist manager sau asistent să poată beneficia de ceea ce aveam noi de oferit, toată experiența noastră.

Și astfel a luat naștere primul training online pentru farmaciștii și asistenții din România, în care am lucrat cu peste 700 de oameni.

L-am numit Pharma 2 Top.

Iar Pharma 2 Top a însemnat zeci de webinarii, workshopuri despre consilierea pacientului și dezvoltarea farmaciștilor și asistenților din toate punctele de vedere, plus 2 cărți în format electronic:

  • ANTIBIOTICE ȘI PROBIOTICE De la Dificil de Memorat la Simplu și Structurat.
  • SUPLIMENTE CU MINERALE Ghid Practic de Farmacie.

Însă…

După toți acești ani de lucru, ne-am dat seama că din puzzle-ul nostru lipsește o piesă.

Marea greșeală a fost că nu am știut că NU este de ajuns să dăm oamenilor informația.

Dacă lipsește motivația internă și încrederea că ei pot ajunge specialiști în acest domeniu, mulți farmaciști și asistenți nu fac decât să fie simpli roboței, care doar eliberează medicamente contra unei sume de bani.

Atât…

Oricât de multă informație și din orice sursă ar veni către ei.

Și, mai mult decât atât, aplică într-un procent foarte mic informațiile primite, dacă nu le este clar DE CE ar trebui să facă asta.

Dacă au uitat motivul pentru care au ales să se îndrepte spre această profesie…acela de a ajuta oamenii.

Așa că ne-am dedicat o perioadă lungă de timp rezolvării acestei probleme:

Cum să faci, ca Farmacist Manager, ca oamenii din echipa ta să își dorească să aplice informații noi și să învețe să consilieze cât mai bine cu putință orice pacient le trece pragul farmaciei.

Care sunt cele mai eficiente metode de creștere a farmaciei. Și astfel, Pharma 2 Top a dat naștere unui nou proiect:
SMART PHARMA.

Nu mai amâna și programează-ți chiar ACUM Consultanța ta Gratuită