Te vom ajuta să devii specialist în scheme de recomandare, abordarea și consilierea pacientului, în doar 6 săptămâni

Primul Curs Online în Domeniul Farmaceutic din România, 100% interactiv și experiențial, bazat pe cazuri clinice și exemple practice - Ediţia a III-a

Cât de mult te-a pregătit facultatea sau școala pentru realitatea din farmacie?

Terminăm studiile și toți se așteaptă să fim experți încă din prima zi în farmacie. Să cunoaștem produsele, să consiliem pacienții și să facem scheme complete de tratament și recomandări. 

Stresul vine din toate părțile.

Ne e teamă de întrebările pe care pacienții ar putea să ni le pună și sunt situații în care ei sunt chiar mai informați decât noi pe anumite subiecte.

Este foarte trist că ne începem cariera cu un super entuziasm, ca să realizăm că teoria și practica sunt total diferite și că deținem informații pe care prea puțin le aplicăm în realitate.

Iar la asta se adaugă presiunea pacienților, care nu au timp și răbdare să ne aștepte până când un coleg cu experiență ne va ajuta să dăm sfatul corect și să facem recomandarea potrivită.

Ne doare că încă există mulți oameni care ne percep ca pe niște simpli vânzători şi care confundă farmacia cu un magazin!

Adevărul e că pacientul simte dacă suntem siguri pe noi și dacă facem consiliere și nu doar simplă vânzare. Și de aici vine respectul lui față de noi și față de această profesie.
 
Și, da, este dezamăgitor ceea ce se întâmplă în domeniul farmaceutic și am avut și noi momente când simțeam că am făcut o alegere greșită.
 
E frustrant să te întrebi în fiecare zi care este soluția și cum poți să schimbi această situație.
 
E frustrant că ai trecut prin atât de multe examene grele și nu știi cum poți să ajungi să fii apreciat la adevărata ta valoare.

Începutul a fost atât de greu, încât am ajuns să ne întrebăm dacă asta a fost alegerea corectă

Nu a fost deloc uşor. Imediat după ce am început să profesăm, am constatat că teoria studiată nu ne ajută decât într-o mică măsură.

Nu știam cum să facem o schemă completă de tratament, nu cunoșteam produsele sau cum să vorbim cu pacienții.  Cu alte cuvinte, nu stăpâneam, de fapt, ce se întâmplă într-o farmacie.

Simțeam că insistența cu care ne întrebam colegii cu experiență, legat de informațiile pe care trebuie să le dăm pacientului, devenea deranjantă pentru ambele tabere.

Era penibil că aveam tendința să trimitem încontinuu pacienții la medic, din cauza fricii și a nesiguranței. Aveam mari emoții atunci când un pacient intra în farmacie și eram panicate la gândul că va trebui să îi facem pe loc o recomandare și o schemă de tratament. 

Și, într-adevăr, noi ne-am chinuit cu asta o perioadă lungă de timp. A fost foarte greu să trecem de primii ani, în care oamenii au avut de la noi așteptări uriașe. 

Dar vestea bună este că ne-am dat seama exact cum putem face pentru ca alți oameni să nu mai treacă prin ce am trecut noi.

Adevărul este că poți să te chinui singur, dar soluția pe care noi ți-o propunem durează infinit mai puțin timp și partea frumoasă este că vine la pachet cu tot cu ajutorul nostru.

Ce îți propunem noi, care este soluția noastră concretă?

O metodă testată prin care poți să deții abilitățile unui profesionist în domeniul farmaceutic și asta chiar din timpul școlii

Te invităm într-o călătorie de 6 săptămâni alături de noi,  în care să dăm 100% lucrând împreună pe cazuri clinice, scheme de recomandare  și dezvoltare personală.

Cursul este live și te va ține în priză. Stând în confortul canapelei tale de acasă, vei învăța foarte multe lucruri alături de noi!

 În fiecare joi de la ora 19:00 ne vom da întâlnire online, într-un webinar, pe care îl poți urmări oriunde ai fi.

Vor fi în total 6 webinarii interactive, de aproximativ 2 ore fiecare. După fiecare modul vei putea adresa întrebări în comentarii, în sesiunea de final ”Întrebări- Răspunsuri”.

Pentru a învăța mai ușor, de-a lungul webinariilor, vom folosi și jocuri de rol, de tipul specialist-pacient, în care, dacă îți dorești, te vei putea implica.

Vestea bună este că poți participa la acest curs dacă lucrezi deja în domeniul farma, dar și dinainte să îți începi cariera, dacă ești încă student sau cursant.

Acesta este un curs experiențial, în care nu vei primi doar niște video-uri simple înregistrate, ci ne vom asigura că poți să aplici imediat abilitățile pe care le vei dobândi, pentru că vei învăţa denumiri comerciale şi produse folosite în cele mai frecvent întâlnite afecţiuni în farmacie.

Totul ca să reușești să ajungi la final să nu îți mai fie teamă să faci o recomandare unui pacient, să ai informația super structurată și să știi cum să te poziționezi în fața pacienților, chiar și a celor dificili. 

Şi, foarte important, toate cele 6 webinarii, dar şi bonusurile promise vor rămâne înregistrate în platformă şi le vei putea accesa chiar şi după curs oricând doreşti!

Despre Noi

DESPRE ANCA DÖME

Am studiat îndeaproape farmacia de comunitate din România și, comparând cu situația din alte țări europene, am descoperit și am analizat toate aspectele care pot fi îmbunătățite în domeniul farmaceutic de la noi din ţară.

Momentul zero, cel de ”aha”, a fost când am descoperit că pasiunea mea este aceea de a-mi ajuta colegii să devină cât mai buni în consilierea pacienților, în formularea de scheme de tratament şi în a le reţine foarte simplu şi uşor.

Atunci am decis să mă acreditez ca formator și să încep acest proiect online, prin care să pot ajuta un număr cât mai mare de oameni din domeniul farmaceutic, fie ei colegi sau viitori colegi.

 • Am lucrat ca farmacist în farmacii independente, dar și de lanț și, în paralel, am studiat psihologia comportamentală și marketingul în domeniul farmaceutic.
 • Am format asistenți și farmaciști în procesul de recomandare și consiliere, cu rezultate excelente.
 • Am la activ sute de ore de traininguri și cursuri de dezvoltare personală.

DESPRE CRISTINA BOȚ

Am experiență în farmacia de comunitate de peste un deceniu și am lucrat într-un număr foarte mare de farmacii.

După câțiva ani de experiență mi-am dat seama că îmi place foarte mult să îmi ajut colegii și să lucrez cu începători, pe care i-am adus în puncte cheie ale carierei lor.

Îmi place să descopăr în oameni pasiunea pentru farmacie și să fiu tot timpul la curent cu noutățile din acest domeniu.

În timp, pasiunea mea a devenit aceea de a învăța oamenii, de a-i ajuta să scape de frici și de a le face trecerea de la statutul de începător la cel de profesionist în domeniul farmaceutic cât mai ușoară.

De aceea am spus DA din suflet acestui proiect, pentru a putea ajuta un număr cât mai mare de colegi sau viitori colegi și nu doar personalul din farmacia în care lucrez.

 • Sunt formator, am certificarea prin care pot preda adulților cursuri de formare profesională.
 • Sunt antreprenor, deschisă tot timpul către evolutie, nou, autenticitate și leadership.
 • Am fost profesor la catedra de Farmacoterapie la Școala Postliceală FEG Education pentru asistenți medicali de farmacie.
 • Am format zeci de asistenți și farmaciști, în practică sau angajați, cu rezultate excelente.  
90736600_226186041834430_1853633526184804352_n

BENEFICII

Iată cele mai importante beneficii pe care le ai dacă decizi să te înscrii în curs:

 • Vei ști să faci scheme corecte și complete de tratament pe cele mai întâlnite afecțiuni pentru care pacientul poate cere ajutor în farmacie.
 • Vei primi cazuri clinice concrete, cu scheme de tratament și produse asociate pentru fiecare afecțiune.
 • Vei ști să te poziționezi ca un profesionist în fața pacientului și a colegilor tăi, și asta chiar de la începutul carierei tale în farmacie.
 • Practic vei vedea cum TU te schimbi în bine - de la o săptămână la alta. Cum scapi de fricile și frustrările care te macină și cum prinzi încredere în forțele proprii.
 • Vei putea să corelezi teoria cu ceea ce se întâmplă, real, în farmacie și asta chiar dinainte de a-ți începe cariera.
 • Acest curs îți va răspunde la toate întrebările şi îţi va rezolva problemele cu care te confrunți și, astfel, îți va readuce încrederea în tine.
 • Pe lângă faptul că am experimentat tot ceea ce urmează să te învățăm pe propria noastră piele, vei beneficia de informații care au ajutat în carieră sute de studenți, cursanți, asistenți și farmaciști.
 • Vom dezbate aspectele din Codul Deontologic cu cea mai mare aplicabilitate în farmacie.
 • Foarte important este faptul că la cursul online Pharma 2 Top AI ACCES PE VIAȚĂ. Deși acesta durează 6 săptămâni, după ce l-ai finalizat vei putea să îl accesezi ulterior oricând dorești.
 • Comunitatea va fi mereu acolo pentru tine. Chiar și după terminarea cursului, încă vei mai avea acces la ea. Oamenii îți vor oferi soluții reale din experiența lor.
 • Platforma rămâne deschisă și poți posta oricând cazuri sau situații cu care te confrunți în farmacie, iar noi îți vom răspunde și te vom ajuta.Ce vei învăța la fiecare dintre cele 6 module (Dă click pe titlul capitolului pentru a vedea detaliile)

Instrumente de lucru care te ajută la construirea unei imagini de profesionist:

 • Cum te pot ajuta următoarele elemente să gestionezi oamenii și să te impui

-vocea (tonalitatea, ritmicitatea, accentul, pauzele);

-aspectul, postura;

-gesturile mâinilor;

-fața și privirea. 

 • Înveți tehnicile pentru diminuarea emoțiilor pe care le ai în fața pacientului.
 • Înveți modalitățile prin care poți să capeți credibilitate ca farmacist sau asistent.

Gestionarea pacientului dificil:

 • Cum abordezi cu succes pacienții dificili: certărețul, informatul (Dr. Google), neîncrezătorul, indecisul, arogantul.
 • Care sunt motivele pentru care pacienții devin dificili și cum poți să le eviți.
 • Despre empatie și comunicare – aspecte importante care te ajută în farmacie

Aspecte importante din Codul Deontologic aplicabile în farmacie: 

 • Cum poți folosi anumite drepturi  în avantajul tău.
 • Cum te pot ajuta chiar și obligațiile în gestionarea pacienților.

Situațiile în care farmacistul sau asistentul este considerat vânzător sau profesionist:

 • Ce face diferența între cele două situații (profesionist/vânzător) și cum poți trece de la una la cealaltă foarte ușor?
 • Cum să ajungi să deții calități prin care oamenii te percep ca pe un profesionist?
 • Atitudinea și comportamentul unui profesionist.

Vei învăța simplu și structurat schemele de tratament pentru cele mai întâlnite afecțiuni pentru care pacientul poate veni să ceară ajutor în farmacie.

 • Diferența între răceală și sinuzită și ce schemă poți recomanda pentru fiecare.
 • Ce să recomanzi în caz de stres și insomnie, particularizat pe fiecare pacient.
 • Creșterea imunității – suplimente specifice.
 • Alergiile – scheme structurate de tratament.
 • Afecțiuni vaginale – diferențierea între vaginoze și candidoze, scheme de tratament.
 • Afecțiuni renale și urinare – scheme structurate de tratament.
 • Cum să diferențiezi durerea de stomac provocată de ulcer/gastrită sau indigestie.
 • Dureri reumatice – cum să faci diferența între cauzele care le pot produce, scheme specifice de tratament.
 • Arsuri termice și solare – cum alegem produsele cele mai potrivite.
 • Cum tratăm problemele digestive în cazul copiilor mici.
 • Afte bucale, erupții dentare– cauze, tratament.
 • Virozele – abordarea terapeutică, scheme de tratament și detalii foarte importante pe care să le spui pacientului.
 • Febra la bebeluși și copii – când putem interveni și cu ce schemă de tratament.
 • Tusea la bebeluși și copii – aerosoli, siropuri, tipuri de scheme de tratament în combaterea tusei.
 • Imunitatea– suplimente specifice.

DIABETUL:

 • Complicațiile diabetului – cum le abordăm, ce scheme terapeutice putem recomanda:

problemele pielii;

retinopatia diabetică (afectarea ochilor);

neuropatia diabetică (afectarea nervilor);

piciorul diabetic

 • Aspecte practice despre tratamentul cu insulină;
 • Principalele OTC-uri și suplimente adjuvante pe care le poți recomanda în diabet;
 • Îngrijirea persoanei cu diabet.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ:

 • Cu ce suplimente sau medicamente OTC putem ajuta pacientul;
 • Care sunt cele mai importante efecte adverse în medicația antihipertensivă;
 • Interacțiunile principale în schemele de tratament antihipertensive;
 • Complicațiile hipertensiunii arteriale.

DISLIPIDEMIA:

 • Suplimentele principale pe care le poți recomanda pacientului pentru scăderea colesterolului și a trigliceridelor;
 • Interacțiuni și efecte adverse în tratamentele cronice;
 • Cauzele dislipidemiei și regimul de viață care poate ajuta pacientul;
 • Cum poți ajuta pacientul cu medicație OTC.

Abordarea principalelor afecțiuni în SARCINĂ:

 • Afecțiuni digestive: greață, vărsături, diaree, constipație, arsuri gastrice, balonare și flatulență, hemoroizi și fisuri anale.
 • Afecțiuni dermatologice: vergeturi, mâncărimea pielii, pielea uscată.
 • Infecțiile urinare și afecțiunile ginecologice – abordarea corectă în sarcină.
 • Virozele la femeia însărcinată: tuse, nas înfundat, secreții nazale, durere de cap, durere în gât, imunitate scăzută.
 •  Durerea de spate, durerea dentară, gingivita.

Abordarea principalelor probleme în cazul pacientei care ALĂPTEAZĂ:

 • Varice și hemoroizi în urma sarcinii;
 • Pierderea kilogramelor acumulate pe durata sarcinii;
 • Sfaturi despre alăptare;
 • Medicația permisă în alăptare: cele mai sigure surse din care te poți informa.

a.Afecțiuni dermatologice:

 • Probleme dermatologice la copii și bebeluși: dermatita de scutec, eritemul de căldură, bolile copilăriei.
 • Dermatita atopică la copii și adulți – abordare terapeutică, produse.

Schema de tratament și produse pentru:

 • Acnee.
 • Rozacee.
 • Mătreață grasă și uscată.
 • Dermatită seboreică.
 • Pitiriazis versicolor.
 • Psoriazis.
 • Căderea părului.
 • Negi, veruci.

b.Afecțiuni oculare:

 • Diferențierea tipurilor de conjunctivită (bacteriană, virală, alergică) – schemă de tratament, produse.
 • Sindromul de ochi uscat – schemă de tratament, produse.
 • Blefarita – schemă de tratament, produse.
 • Hemoragia subconjunctivală (înroșirea ochiului, cu vase mici de sânge sparte) – schemă de tratament, produse.
 • Orjeletul sau ulciorul.

BONUSURI

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți vom mai oferi și 2 bonusuri valoroase pentru acest proiect
Untitled design (11)
Consiliere gratuită 1 la 1 pentru 21 dintre cursanți

Am pregătit pentru tine unul dintre cele mai tari bonusuri pe care le puteam oferi. Vom trage la sorți, în prima parte a cursului, 21 de colegi care vor beneficia de consiliere în privat, în scris sau prin video call, pe rând, pe parcursul celor 5 săptămâni.

90773681_1174754416208116_1530384683940970496_n
Video "Pacienții în culori" cu Anca Döme

În acest video, vei învăța cum să gestionezi pacienții în funcție de cele 4 tipuri de personalitate pe care le pot avea. Vei putea să recunoști tipul de personalitate al omului din fața ta din primele momente, iar asta te va ajuta atât în carieră, cât și în toate celelalte aspecte ale vieții tale.

Dacă tu consideri că acest curs nu este pentru tine, primești banii înapoi, chiar dacă asta se întâmplă la sfârșitul cursului

 

Beneficiezi de Garanția de 100% – dacă nu ești mulțumit de curs, primești toți banii înapoi.

Această garanție este valabilă pe toată durata cursului și ți-o oferim pentru că vrem să fii sigur că noi ne dorim să te ajutăm cu adevărat.

Suntem convinse că prin acest curs vei scăpa de frici și probleme, îți vei răspunde la multe întrebări și îți vei recăpăta încrederea în tine, siguranța și pasiunea pentru acest domeniu.

 

Ce pierzi dacă nu te înscrii la curs

 • Nu toți oamenii au dorința de a evolua profesional sau de a se afirma în echipa în care lucrează.  
 • Dar dacă tu faci parte din acea categorie de oameni care vor mai mult, ratând acest curs, o vei face în condiții mai grele și într-un timp mult mai îndelungat decât o poți face dacă lucrezi cu noi.
 • Iar după data limită vom închide înscrierile și ne vom ocupa doar de cursanți.
 • Vei pierde șansa de a avea ajutorul a doi oameni extrem de pasionați de această profesie, care își doresc enorm să te ajute și să te susțină pe parcursul creșterii tale profesionale.
 • Te vei confrunta, în continuare, cu teama de a nu ști ce să recomanzi pacienților, mai ales celor aflați în situații delicate (sarcină, alăptare, boli cronice).
 • Nu vei ști cum să gestionezi pacienții dificili și vei putea ajunge să creezi situații tensionate, din lipsă de experiență.
 • Nu vei fi colegul cel mai informat din echipa ta 🙂
 • Vei trimite, în continuare, anumite categorii de pacienți la medic, pentru că nu vei ști cum să îi ajuți și îți va fi frică să le faci recomandări.
 • Nu vei putea scăpa de frustrarea de a fi privit drept vânzător, iar lucrul acesta te va determina, probabil, la un moment dat, să renunți la această frumoasă profesie.
 • Nu vei putea face parte dintr-o comunitate în care toți au aceleași idealuri, toți merg în aceeași direcție și nu vei avea posibilitatea de a învăța din experiența lor.

Testimoniale - ce spun cursanții despre noi 🙂

Hai să recapitulăm ce anume primești

 • Participi la 6 cursuri LIVE de aproximativ 2 ore, care vor fi pentru tine o călătorie interactivă spre statutul de profesionist în domeniul farmaceutic.
 • Vei învăța cum să îți adaptezi comportamentul în funcție de pacient și vei ști, astfel, cum să reacționezi în situații dificile.
 • Scheme de recomandare complete și testate pentru cele mai întâlnite afecțiuni la copii și adulți.
 • Modul în care gestionezi 3 dintre cele mai întâlnite afecțiuni cronice pentru care pacientul are tratament recomandat de medic.
 • Strategia de abordare corectă în cele mai întâlnite afecțiuni și situații în sarcină și alăptare.
 • Acces pe viață la Comunitatea Pharma 2 Top, care va fi un puternic grup de suport destinat farmaciștilor, asistenților și studenților înscriși la curs.

Contact

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invităm să ne contactezi și te vom ajuta cu mare plăcere.

 • Telefon: 0766.198.941-Cristina; 0733.454.321-Anca
 • Orar: 09:00 - 17:00
 • contact@pharma2top.ro